18 juli 2011

Lavendelbiscotti



är ett måste att avnjuta under äppelträden på sommaren. Jag brukar även torka lavendel och baka dessa när det är som mörkast och kallast under vintern. Här kommer receptet:


100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver 
1 tsk bikarbonat
2 tsk lavendel
100 g skållad, hackad mandel
100 g choklad
1 vispat ägg till pensling
lavendelblommor till garnering


Rör ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ordentligt. Blanda övriga ingredienserna för sig, innan allt knådas ihop till en smidig degboll.
  Dela degen i 3 stora bollar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut bollarna till ca 3,5 cm tjocka "plättar". Pensla med ägg och grädda i 200 grader i ca 30 min.
  Ta ut plåten och sänk ugnen till 125 grader. Låt dem svalna i 5 min innan du skär upp dem till skorpor i valfri storlek. Flytta försiktigt över skorporna till ett ugnsgaller och grädda vidare i 20 min.
   Låt svalna medan du smälter chokladen. Doppa skorporna i choklad och strö över lavendelblommor.


Recept från Härligt Hemma Aftonbladet sid 24, år ?

1 kommentar:

  1. Nu blir jag ju riktigt sugen! Borde inte vi träffas över en fika? Jag bjuder på trädgårdstitt och dryck mot att du tar med av de spännande skorporna.

    SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)