6 april 2012

Nytt försök


Förra året planterade jag dessa doftliljor i en kruka på altanen. De växte och frodades, men sen råkade det bli så att mina stora "barn" hade midsommarfest och en något överförfriskad kamrat satte sig i krukan. Efter det blev den sig inte lik, och några blommar hann det ej bli. För några veckor sedan hittade jag en plastpåse med något mystiskt halvruttet innehåll under mitt planteringsbord ute. Det skulle möjligtvis kunna vara resterna av de lökarna. Idag köpte jag en ny förpackning som jag förgrodde i en kruka i garaget. Jag har också fått ner mina dahlior i krukor.Förra året planterade jag dessa i krukor i garaget den 1/4. Den 27/5 började de blomma och fortsatte sedan till slutet av september. De var så fina under vinbärsklasarna så det blir favorit i repris vid entrén till köksträdgården.Eftersom mina stora barn åker bort i morgon, har vi tjuvstartat och letat påskägg idag. I år var det särskilt roligt, eftersom vi har en "liten" igen. Problemet var bara att han var med när jag gömde deras ägg. Inte kunde han låta bli att skvallra heller. Hans ägg lyckades jag gömma när han inte såg, men det var ingen match att hitta.  Skinka och frolic, mums! 


 I morgon fyller han ett år! Tänk vad fort tiden går.


Det känns som det var igår han flyttade hem till oss.

Ha det fint//Laila

3 kommentarer:

 1. Så snyggt med dahliorna under vinbärsbusken! En riktigt bra kombo.
  Ha en härlig påskhelg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Va söt han är, din lille Gaston! Nelly fyllde år för nån vecka sen, och ja, hon följer oss precis hela tiden. Oroar mig lite ibland för om hon får tillräckligt med sömn... Hon är alltid sist i säng och först upp. Och sen håller hon i gång hela dagen.
  Hoppas du slipper barn (eller hund) i Gladiolerna i är ;)
  Dahlia och vinbär var jättesnyggt!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Också här har knölar kommit i krukor. Hoppas de blir lika fina som dina under vinbäret.Önskar dig en glad och god påsk!

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)