9 april 2012

Vilken turdag!


Det här har verkligen varit en dag med tur. För det första har jag orkat vara ute i trädgården heeeeela dagen! Det var längesen och alldeles underbaaart :-). Sen kom granne 1 och frågade om jag hade lust att rädda nävor och daggkåpa undan grävskopan. Tja, man fick väl offra sig;-).  Jag räddade massor!

Var nävorna ska bo, vet jag inte just nu,  så de får bo i komposten så länge. Att jag kommer att hitta en ypperlig plats senare är jag helt säker på, och det är bara ett angenämt problem. Nu är det ju bra att jag har bestämt mig för att ha ordning i kompostlådorna. Trots plantering i en, har jag en till med färdig kompostjord.Daggkåporna kom på sin rätta plats direkt. Jag har länge tänkt plantera sådana längs med slipersen, men varit för snål för att köpa så många plantor. Jag har ju satt frö tidigare, som jag har i en annan rabatt. Det gick bra, men tog några år. Plötsligt har jag massor! Sen kom granne 2 och frågade om jag ville ha murgröna, penningblad, och en ljuvlig marktäckare med ljusblå blommor. Tja, man offrade sig igen;-). In för en snabb lunch. Kom på att utlottningen hos Hillevissan  skulle vara idag. Gick in och kikade, och gissa vem som vunnit biljett till trädgårdsmässan i helgen? Tjohooo!
Ute igen nämnde jag för sambon att vi behövde köpa armeringsmatta till klättervildvinet. Han var borta ett tag och kom tillbaks med granne 3, och matta!Och det fanns mer att hämta!

Jag har också hunnit med att göra om mitt kryddland. Jag har haft kryddor i en cirkel med stenar runt, se i mitten. (Bilden är från förra sommaren, så här grönt har jag det inte ännu). Dumt nog planterade jag mynta fritt i jorden och den har nu tagit över nästan hela kryddlandet.


Idag tog jag bort alla stenar och försökte ta bort alla myntarötter. Jag la ett gammalt vagnshjul i mitten och delade på mina örter. Myntan planterades i en kruka utan botten. Förhoppningsvis kommer den hindra alltför mycket spridning. Jag vill inte ta bort den helt, för den är ändå god att ha i te och mojitos. 


Nu finns här en liiiiten planta mynta, citronmeliss, gräslök och plats för nya läckerheter. Rabarbern har kikat upp och har fått en kruka över sig. 


Ha det bäst!//Laila

3 kommentarer:

 1. Men vilken helg! Grattis till plantor, biljetter och trädgårdsfix. Låter underbart!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Men vilken turdag, grattis till vinster och fådda blommor! Det är ju så trädgårdslivet ska vara när det är som bäst, att man kan dela med sig till andra. Fint med vagnshjulet i kryddrabatten! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Underbar turdag! Och underbar rabatt! Den som ägde ett gammalt vagnshjul...
  Kram!

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)