25 april 2012

Nu har jag satt min första potatis


Oj, vad jobbigt det blev med bloggers nya layout. Jag har sett att den ska ändras i april, men värjt mig. Det gick icke. Plötsligt var den ändrad ändå. Man lär sig väl, men jag tyckte den gamla funkade bra jag.

Äntligen har jordtemperaturen kommit upp i 10 grader. Idag satte jag Amandine och Cherie. Favvopotatisarna som jag tjatat om några gånger;-). En pallkrage var fick de. Sen sådde jag ruccola på "åsarna". Läste någonstans att det funkade bra, eftersom salladen skördas innan potatisen. Jag har provat olika kombinationer med varierande resultat tidigare. Exempelvis blåklint i en ram runt potatisen. Det var INGEN bra idé. Blåklinten blommade sent, och potatisen tidigt.När jag tog upp potatisen följde blommorna lätt med.

Rädisa, sallad och ringblomma, har jag också testat. Ingen bra kombination, eller kanske var det inte kombinationen, utan gallringen det var fel på? ;-)  Eftersom jag inte har så stor köksträdgård gillar jag kombinationer. Köksträdgården består av fyra pallkragar och ramas in med hallonhäck till vänster och höger om pallkragarna. Vid entrén står två röda vinbär på stam. I rabatterna framför har jag jordgubbar. Mot bambustörarna hade jag förra året luktärt, i år tänkte jag ha solrosor.I år har jag alltså potatis  i två pallkragar, med ruccola i den ena. Kan man ha något annat på "åsarna" i den andra tro? Tipsa gärna om ni har några bra kombinationer.Vitlök satte jag i en pallkrage i höstas, och idag sådde jag ringblommor i mellan raderna. 

Återstår en pallkrage. Där tänkte jag ha brytsockerärt och svart sockerärt. På bambupinnarna i mitten blir det luktärt.

Försommarbild från tidigare år

Snart, snart är det så här grönt!

Ha det fint//Laila


4 kommentarer:

 1. Vilket fint grönsaksland! Har ingen aning om vad man kan så på ryggåsarna. Är en riktig novis när det gäller grönsaker.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Vilket bra tips det där med ruccola "på" potatisen. Och så jättefint ditt grönsaksland/pallkragarna är. Häftigt med hallonhäck runt!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vi träffades ju i Fjällnora i höstas. Om du har Facebook får du gärna gå med i gruppen "Potatiskullen" där vi försöker att samla ägarna till så många kullsyskon som möjligt för att skapa kontakt.

  http://www.facebook.com/groups/317277915010139/

  MVH Sebastian med Lejonbols Pommes Mandolin

  SvaraRadera
 4. kul idé med ringblomma mellan vitlöksraderna. blir fint men vitlök är en dålig konkurrent. den vill ha fri led för att utvecklas till det bästa.

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)