9 mars 2012

Man kan inte vara bra på allt ;-)


Länge låg det där, tyget jag beställt till dagbäddens stora kuddar. I slutet av december blev jag sååå inspirerad av en bild hos Anna Vattenkanna. http://annavattenkannastradgard.blogspot.com/2011/12/dags-att-dromma.html.
Av henne fick jag tips om billiga kuddöverdrag som jag beställde.   Men eftersom jag även har två stora kuddar som behöver kläs om, beställde jag, trots min  symaskinsfobi tyg till dessa. Jag har sedan gått och tittat på tyget. Aldrig funnit rätt läge, liksom. Men i söndags, kände jag: Hur svårt kan det va? Sagt och gjort, jag dammade av symaskinen, plockade fram tyg, tråd och ett gammalt örngott, för att studera själva konstruktionen. Knappar och dragkedja var ju bara att glömma. Det började riktigt bra. Jag klippte lite längre på ena sidan och stoppade in det överblivna tyget, om ni förstår vad jag menar. Det blev riktigt snyggt!  Men sen tänkte jag: Egentligen ska det ju vara fastsytt som på ett riktigt örngott, och inte    hänga och slänga så här. Det har ju gått så bra...om man skulle... Japp,  jag syr fast fliken. Hmm, vilket håll syr man åt? Oj, vad tjockt det blev. Oj, nålen fastnar i tyget..oj, det blev ett stort hål i tyget...men var är nålspetsen...jaha nålen har gått av...här finns en nål till. Jag försöker igen....vad trögt det går....oj, där rök nålen...var är är nålspetsen?...grrrrrr....oj, där rök tredje nålen.....Är nålarna redan slut? Jaha, jag får köpa nya. En vecka senare: Nya nålar är köpta. Svärmors symaskin är lånad. För det måste ju vara fel på min maskin. Tyget väntar. .. I morgon kanske....


Och detta, trots att jag hade experthjälp av Gaston ;-)

4 kommentarer:

 1. Här har du en till som lider av akut symaskinsfobi! I källaren ligger tyg som ska bli sängkläder till dotterns docksäng, men det tröskeln är hög. Jag tycker du ska vara stolt över dig själv som vågade närma dig maskinen i alla fall! :) Kram & lycka till!

  SvaraRadera
 2. Ha ha ditt inlägg får mig småle igen kännande :-)
  Att sy hm det går inte hm alltid så bra för mig heller...
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Oj! Inte var det min mening att "tvinga" dig till att sy kuddar.

  När man syr i grövre tyg är det bra att ha grövre storlek på nålen, stl 90 tex. Nu håller jag tummarna för at det kommer att gå som en dans när du får låna svärmors maskin!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad tuff du är som försöker! Att sy överlåter jag till andra... inte min grej riktigt. Jag är nog liite mer åt det "handfasta" hållet ;). Ha det gott och klappa om din söte lille hjälpreda! Kram Marie

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)