18 mars 2012

Vårstök


Oj, vad här har stökats. Äppelträden har klipps, altanen skurats, solcellslamporna och jalusierna är på plats, olivträdet har klipps och flyttat ut, sticklingar har tagits, påskliljor har inhandlats, frösådder skolats om och potatis ligger för groddning. Nu är det vår :-).

Olivträdet har tappat nästan alla sina blad i vinter, utom på några få kvistar, som ränt iväg och blivit jättelånga. Jag klippte ner kronan och tog tillvara på sticklingarna. Olivträdet fick flytta ut på altanen. Jag tror att det mår bättre där i ljuset. Blir det för kallt får jag täcka över den. Har jag tur finns det liv i den, och även i sticklingarna. 

Förra året köpte jag ju en gourmetlåda  med potatis. Våra absoluta favoriter i den var Amandine och Cherie. I dag köpte jag därför en påse vardera av dessa. De trängs nu i äggkartonger i köket i väntan på groddar.

Tjingeling


2 kommentarer:

 1. Amandine är jag sugen på! Måste köpa och testa när du skriver så gott om den. Visst är det skönt att ha dessa vårstökardagar!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Men hur många timmar har dina dagar? Och hur många armar har du? För att få till allt det där du har hunnit med får det väl vara någon sorts bläckfiskhybridarbetare i farten. Eller...?
  Hej från Törnrosa-Gunilla

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)