20 mars 2012

Vad har hänt?

 

Förra våren planterade jag denna Rhododendron "Dreamland". Nu ser den ut så här: Är det så här tjältorka ser ut? De står inte soligt.


Grannen  Rhododendron "Gomer Waterer" har inte drabbats.


Vad gör jag? Jag litar på att någon av alla kunniga bloggare har svaret!

Tjingeling!


4 kommentarer:

 1. Trist! Det ser onekligen ut som tjältorka, enligt de bilder jag hittar på nätet. Har inte drabbats själv, än så länge. Vad stod det? Vattna, gödsla och klipp efter blomningen om det behövs.
  Lycka till! /Caroline

  SvaraRadera
 2. Var den nyplanterad i höstas kan den ha lidit av vattenbrist inför och genom vintern. Annars har den nog stått med bladen i solen och rötterna i tjälen. Då kan den inte dra vatten och torkar. Kan också vara kylan som tagit bladen, men jag tror mer på torka. Är det en mindre härdig sort? Jag skulle ge den en hink ljummet vatten nu, täcka den lite till dess att tjälen gått och sedan låta den vara ifred. Förmodligen hämtar den sig av sig själv men tappar de bruna bladen först. Klipp inte i den nu! Så småningom visar det sig om grenarna också har tagit stryk och dött. Då kan du klippa bort dem ned till fräsch ved.
  Hej och kram från Törnrosa

  SvaraRadera
 3. Stackars du! Bli frisk snart.
  Hej och kram från Törnrosa

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också det ser ut som tjältorka. Låter som utmärkta råd du fått från de övriga. Hoppas de kurerar sig. Mina 'vanliga' rhoddar har jag några gånger klippt ner väldigt hårt och oj, vad de skjutit nya skott. De verkar tåla väldigt mycket.
  Kram

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)