2 februari 2012

Ja, men vilken bra idé!


Ställa värdefulla fröer lite käckt på en hylla i hallen, samtidigt som man lämnar en huligan ensam hemma. 
Man kommer hem, slänger ett getöga på hyllan och upptäcker att en fröpåse saknas!


          Hängpetunia "Opera Supreme Rasberry Ice" art.nr 394 impecta


Jag vet ju inte exakt vad som hänt, men efter att ha frågat ut familjen har följande kommit fram: Ett stort antal tidningar låg i småbitar på golvet när sambon kom hem. Han samlade snabbt ihop dessa och kastade. Min teori är att någon av oss har råkat haft ner  fröpåsen och att Gaston även tuggat i sig den. Trots utförliga utfrågningar angående utseende och konsistens på pappersresterna, kan inte sambon specificera närmare än att det var papper. Hade jag kommit hem först hade jag säkert känt igen strimlorna och smulorna;-). Hur som helst: En fröpåse är spårlöst försvunnen, och jag fick åka till plantskolan och köpa ett alternativ:


                                Petunia Cascade Orchid Mist.

Det känns inte lika bra, men man får väl skylla sig själv. Man får ju hoppas att de smakade gott!


Ha det bäst!//Laila

5 kommentarer:

 1. Oj då - hoppas att voffse Gaston inte blir dålig av fröerna! Men petuniafröer är ju som dammkorn så det ska nog inte vara någon fara med det. Masai hälsar också.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Fy så trist! Men min morfar varnade mig för att svälja druvkärnor, de grodde i magen och så kom det ut blad och grenar lite varstans. Kanske får du en vackert blommande hund om ett tag? Nej, skämt åsido, hoppas ersättningsfröerna blir lika fina som det du tänkt och att han inte får magknip.

  SvaraRadera
 3. Vilken härligt "uppkäftig" bild på busige Gaston ;). Trist att en fröpåse strök med förstås, men det kanske var någon mening med att du skulle köpa en ersättare?... den kanske blommar bäst av allt i sommar! Ha en härlig helg. Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Dessa små raringar och deras hyss! Och inte går det att sura på dem i efterskott. Kanske kan det blomma direkt från "gödningen" till sommaren?
  Hej och fniss från Törnrosa

  SvaraRadera
 5. Illa, men sensmoralen av historien kan komma alla till gagn: Lämna inte fröer och huliganer ensamma!
  Hoppas att ersättningspetuniorna bringar glädje i slutändan.
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)