4 januari 2012

Förnuft eller känsla?


Så sitter man åter här och blir förförd av årets fröer.  Sugarsnax "världens sötaste morot, perfekt till dipp och nyttigt mellanmål. " Såna MÅSTE jag ha! Och ringblommor, vilken sorts ska jag välja i år? Och rädisor, det som är så gott! Hm, vänta ...hur var det nu ?


Just, ja! Hm, det blev visst lite trångt förra året ;-). Jag utlyste ju faktiskt en tävling:

http://thegardenofsense.blogspot.com/2011/06/tavling.html

Jag kikar vidare bland mina blogginlägg. Den 17 juli skrev jag:


Grönsaksfrön däremot ska jag sluta med (tror jag ;-)) Jag är helt hopplös på det. Jag sår för tätt, gallrar inte och vattnar inte heller som jag ska. Det enda som lyckats i år är salladen, och ringblommorna i ram runt. Både morötterna och rädisorna var alldeles för många på samma yta, så det blev ingenting. Och skulle jag någon gång lyckas så kommer några otäcka djur och äter gångar i rädisorna.
  Tomater och gurka odlar jag i krukor på altanen. Det är också perfekt. Nej, nästa år blir det potatis, lök och ringblommor i mina pallkragar. Hm sallad också kanske?. . . 


Tänk att man glömmer så snabbt! Men ändå... i år kommer jag att så glesare, eller använda såband, eller...och gallra, hur svårt kan det va? Jag undrar just: Kommer mitt förnuft eller min känsla vinna i år? Jag fortsätter att bläddra och drömma...

5 kommentarer:

 1. Jag bara ler åt igenkänningsfaktorn! Tänk vad fort man glömmer.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 2. Hej! vad roligt du skriver. Vi satt just i eftermiddag, maken och jag och bläddrade och valde. Vi diskuterade ungefär lika och jag blev betraktad som tråkig eftersom jag ville utesluta sånt som inte går så bra tex. räddisor. Jag vill ha sallad, inte han han ska ha asiatiska rättikor och jättepumpor.... Lycka till med både förnuft och känsla! Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Haha, tror vi alla lider av samma problem när det kommer till att beställa fröer. Mina är på väg med posten fick jag veta idag! Och DÅ börjar jag fundera hur jag ska få plats...men det löser sig. Får väl tvinga på grannarna lite kanske ;). Ha det gott! // Marie

  SvaraRadera
 4. Ny header, kul! Frövånda, kanske inte lika kul? Vårt lilla nätverk har fröfrossa på tisdag kväll. Då tar vi med överblivet frö och kataloger och så sitter vi en god stund och delar med oss och beställer nytt. Det farligaste är "grupptrycket": "Jaså, ska alla andra odla rättikor?Då tar väl jag också och slår till."

  SvaraRadera
 5. Morötter... där skrev du någonting. Det har jag inte haft i mina land på många år.
  Här är det min sambo som är den glömskaste. Ska vi ha tacos till middag och han åker och handlar så tänker inte han på att vi på sommaren har massor av sallad i bland även gurka i landen utan han KÖPER! Då känns det verkligen motiverande att slita i trädgårdslanden... Efter några utbrott börjar han dock lära sig.
  Jag är också extremt dålig på att gallra, men för första gången så sådde jag faktiskt rädisorna i omgångar, och inte hela påsen på en gång, så att vi hade någorlunda fina hela säsongen.
  Platsbrist är också konstant här men i somras gjorde jag helt nya land, med kragar och i år ska de bli fler, så jag jobbar på det.
  Ha en fin dag, och fortsätt bläddra i katalogen ;-)

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)