27 januari 2012

Beväpnad!



Dagens plantskolebesök resulterade i inte i "fredagstulpanerna", utan en julros, en kruka med vit afrikansk lilja, lite mer fröer och ett vapen! Nu är jag  förhoppningsvis rustad mot förra årets frökaos. 




Jag köpte en sådosa, se den lilla läckra saken med den gröna spetsen som lutar lite käckt mot krukan ;-). Förhoppningsvis kommer det att fungera! Nu är det den 27/1 = snart februari =  sådax för massor av fröer. Frågan är: - Kommer jag att kunna hålla mig, eller kommer det bli fröorgie i helgen och eftertänksamhetens kranka blekhet sedan, när jag inser att jag haft för bråttom...igen?


Fortsättning följer...


Ha det bäst//Laila

2 kommentarer:

  1. Ja, när man står där med hur många småplantor som helst som ska skolas om då undrar man hur man tänkte... Men i år har jag en idiotsäker plan! Jag ska ta lite varje kväll och inte stå i fem, sex timmar och skola om en hel massa. Få se hur det känns lite längre fram :-)
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  2. Det finns tabeller på hur många veckor det tar från frö till utplanteringsdags, kolla t.ex. i Nelssons katalogtidning.Det är ju så förargligt när det man lagt tid och kärlek på bara ränner iväg för att det är för kallt ute.Själv väntar jag till vårdagjämningen för då vet jag att ljuset räcker till och att det blir klart ungefär i lagom tid till frostfritt i växthuset.Fast...t.ex. Flitig Lisa och verbena behöver julängre tid, de kom i jorden i helgen som gick:)

    SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)