31 december 2011

Trädgårdsåret 2011

Vad passar väl bättre, en dag som denna, än att sammanfatta året som varit?
Vintern var väldigt snörik och trädgårdstörsten större än någonsin. Förgäves spanade jag efter mina snödroppar som i mars, ännu inte visat sig. I väntan på att sätta igång i trädgården frossade jag i trädgårdslitteratur.
Jag bläddrade och bläddrade i min trädgårdskalender och jämförde med åren innan. 
Det jag saknade i den var bilder. Jag
funderade på hur jag skulle kunna använda kameran för att dokumentera i trädgården, och bestämde mig för att starta en trädgårdsblogg. Inte för att någon annan skulle läsa, utan bara som ett stöd för minnet, och en hjälpreda för mig.Den 30 mars publicerade jag mitt första inlägg, och inte visste jag då vart det skulle leda.
Till slut kom den efterlängtande våren och det blev många besök till Enköpings parker för att titta och dofta på magnoliorna.


Den 30 mars fick vår älskade Teddy bege sig till veterinären.
Det resulterade i tratt och utegångsförbud. Inte kul!


Lagom till skolavslutningen flyttade en ny familjemedlem hem till oss. Välkommen sa vi till
underbara eurasiern Gaston (Lejonbols Pommes Chateau), och så var den trädgårdssommaren över ;-) . Nej, skämt åsido jag fick mycket hjälp, med både vattning
 och "rensning"  ;-)!
En portal hann jag med,
samt att anlägga en lavendel-entré av sticklingar.
Annars var det inga större projekt denna varma sommar..

 Den 23 juli när jag slog upp Enköpings-posten, tyckte jag att texten verkade bekant...
Jag hade blivit citerad, och det var ju både oväntat och kul!

Jag började så smått att gjuta i betong
och det gav mersmak!

Även hösten blev varm och trädgården ville aldrig gå i vila. Både rosor och kaprifolknoppar frodades i mitten av november!

Vi fick lite snö, ett kort tag innan jul, men den försvann lika fort. 

Om jag ska sammanfatta trädgårdsåret med ett ord är det fantastiskt!   För trots att det inte hänt så mycket i min trädgård, är jag så himla glad över att jag började blogga! Att jag skulle möta så många kunniga, inspirerande och härliga människor hade jag aldrig anat! Heller inte att jag skulle få så mycket respons, tips, råd och inspiration! 

Att jag skulle ha 5316 besökare vid årets slut, kunde jag aldrig drömma om! Och trots en bloggsvacka i höstas, har jag googlande besökare varje dag, vilket både gläder och värmer. Kan jag bara bidra med lite av all inspiration jag får av er, är jag mer än nöjd.

Jag önskar alla härliga följare, läsare och bloggare ett GOTT NYTT ÅR! 

2 kommentarer:

 1. Önskar er ett gott nytt år tillbaka!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det kul att blogga!
  Jag började min bloggkarriär med en ordinär dagboksblogg och fick slita som ett djur för att få läsare, men så startade jag en ny blogg om min hobby (och lite tårtbakande och lite uppvisande av hemmagjorda grattis-kort, också hobbies) blev det ett uppsving eftersom människor som är intresserade av trädgård söker nya ställen att läsa på och vad andra människor hittar på i sina trädgårdar :-)
  Jag försöker titta in till dig ofta för du har en trevlig och inspirerande blogg och även om du inte tycker att det händer så mycket så tycker jag det :-)
  Ha en riktigt god fortsättning på det nya året!!!

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)