28 augusti 2011

Vilken var godast?


I våras satte jag fyra olika sorters potatis; Amandine, Marine, Juliette och Cherie.
http://thegardenofsense.blogspot.com/2011/03/inhandlade-delikatesser.html


Hur blev det då? Den enda sorten jag provat innan var Amandine, och den har varit en familjefavorit.


Marine och Juliette var goda, men inte mer.


Cherie resulterade i ett telefonsamtal från den skördande sambon:


http://www.stubbetorppotatis.nu/?Potatissorter:Tidiga_sorter:Cherie

- Den är röd! Är det något fel på den?

 Potatisen har rött skal, gult kött och är mycket god. Formen och smaken påminner om Amandine, och namnet Cherie, kärlekens potatis är ju väldigt passande. Vi har avnjutit den kokt, i sallader och ugnsrostad.  


Vinnaren är dock:



Amandine! Potatisen som får min inte alltför potatisgillande familj att utbrista: - Oh, ska vi äta potatis igen. Vad gott!


Liksom Cherie har vi avnjutit denna såväl kokt som ugnsrostad. Denna franska delikatesspotatis lyfter vilken måltid som helst!   











2 kommentarer:

  1. Kul att höra vad ni tyckte om resultatet! jag kommer ihåg i våras när du presenterade godislådan.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  2. Vi satte också Amandine, men det blev inte större skörd än det vi satte ut. Trist!Är den snål med knölar rent allmänt eller hade vi otur? Goda är de i alla fall.

    SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)