9 juni 2013

Allium och en undran

I höstas fick jag ett gäng iris av en granne. Jag visste inte vilken färg de hade och inte att de skulle blomma samtidigt som mina allium. Det var alltså en ren lyckoträff att denna snygga kombo stoltserar i örtagården just nu! Ibland har man tur!

Jag älskar allium! Särskilt läckert är det när de massplanteras som här i Drömparken i Enköping. I Klosterparken stötte jag på detta träd:


Är det någon som vet vad det är? Bladen och knopparna är enorma!

Hej Hopp!

4 kommentarer:

 1. ingen aning vad det kan vara för träd!?? Vad kul om någon vet vad det är...
  I sommar SKA jag ta mig till Enköping för att titta på allt det vackra!

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Grattis till din tjusiga kombo! Trädet är en junimagnolia Magnolia hypoleuca och det är den läckraste magnolian tycker jag. Fantastiska blommor som doftar helt underbart och sedan får den fina fröställningar. Bladen är ju också väldigt snygga!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Stort tack för din rara kommentar hos mig. Blev glad för dina ord.
  Som Anna redan sagt, en magnolia. Planterade själv en junimagnolia förra sommaren, lite väl sent, kanske. I slutet av augusti, men den har överlevt och är full i blad nu.
  Har du tid och lust, på någon av dina Enköpingsturer, hör av dig och kom förbi på en fika och lite trädgårdsbabbel. Är nästan alltid hemma. Mobil 070-332 32 92
  Kram och ha det bra.

  SvaraRadera
 4. Vacker kombo, ibland blir det bara så rätt:) Kul att få se svaret på din undran, måste googla på junimagnolia så jag får se hur blommorna ser ut! Borde bli en tur till Enköpings vackra parker i sommar, länge sedan jag var där!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)