28 december 2012

Frösådd 2013...............eller inte


12.03: Åh frökatalogen har kommit! 
12.04: Just ja........jag skulle ju inte.........
12.05 : Men att titta lite skadar ju inte...
12.06 Men se! Svart petunia! Den var läcker! Åh titta vilken ljuvlig sömntuta! "Underbar sommarblomma i romantisk blandning från jungfruligt vitt och gräddgult till ljuvt rosenrosa. Stora halv- till heldubbla blommor och finflikigt dillikt bladverk". Och se här............och här............................
13.07: NEJ. I. ÅR.SKA.JAG.INTE.FÖRGRO.EN.MASSA.FRÖER! KOMMER.DU,INTE.IHÅG.HUR.DET.GICK.SIST.ÄR.DET.BARA.ATT. LÄSA.DINA.GAMLA.BLOGGINLÄGG.DET.ÄR.JU.DÄRFÖR.DET.ÄR.SÅ.BRA.ATT.BLOGGA.(utifall minnet sviker, menar jag).
13.14: Men titta på sidan 301! NYHET 2013 står det! "Förodling utan dagsljus. Ljus och värmepaket. Det bästa sättet att ge dina plantor en perfekt start, oavsett tillgången till dagsljus". 
13.17: Med det är ju perfekt! Lösningen på mina problem! Då kommer jag ju absolut att lyckas...........bla bla bla.....................
13.29: Men, 799 kr. Är det värt det? För några fröer?
13.30: NEJ.JAG.SKA.INTE. Jag ska bara så sockerärtor och luktärtor och dessa behöver jag inte förgro. De var ju typ det enda som lyckades i våras.
13.31: Blädder blädder i frökatalogen. Men om jag köper växtbelysningen då kommer jag ju att kunna så det här och det här och det här och det här och..............................
14:25: Och då kommer jag ju i princip att spara massor av pengar. Tänk vad dyrt att köpa alla dessa plantor! Och många går ju inte ens att få tag på som plantor. Det här är ju UNIKA fröer.
14.31: Fast, var ska jag ha alla växter?
14.32 Grubbel grubbel grubbel.
14.47: NEJ.JAG.SKA.INTE!

Forstättning följer.....................kanske

4 kommentarer:

 1. Haha!
  Du kanske kan köpa bara några fröpåsar? Här http://blomster-fro.blogspot.se/ kan du dessutom köpa dom väldigt billigt! Jag köpte massor hos henne förra året, och det fungerade alldeles utmärkt.
  Sen kan du kanske köpa bara dom där helt speciella från dom större leverantörerna.

  Men vad hände egentligen förra året?
  Jag brukar frestas att börja för tidigt.
  I fjol fick jag två ljusrörslampor. Har hängt dom över två bord, och tror faktisk att det bidrog till att påskynda växten lite.
  Sen tipsade Anna Vattenkanna om att hon sår i lite större "krukor" och har plantjord nederst och såjord överst.På så sätt behöver man inte hålla på och plantera om hela tiden.

  För det ÄR ju så kul med fröer;) (Och du behöver ju inte köpa några. Det KAN räcka att "windowsshoppa" i katalogerna;)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Underbart! Du beskriver hur det är att vara trädgårdstokig. Och vår ambivalens med dessa åtråvärda fröer visavi förnuft.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 4. Fniss! Har du ingen klok dotter som säger som min: "Mamma, det är ju det du vill. Du är inge kul när du går och bara längtar.Köp dem bara!"

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)