3 maj 2012

Nu händer allt på en gång!


Nu har mina första tulpaner slagit ut! De är så vackra när de öppnar och sluter sig efter solljuset.


Rabarbern är så läcker i färgen där den växer under hinken. Det blir nog ingen paj i år heller. Jag tror de behöver en säsong till på sig att växa till sig, men de är i alla fall fina som ögongodis. Vill du läsa mer om min rabarbervånda kan du göra det här


Förra sommaren fick jag en del prylar av min svåger. Dessa trappräcken i smide har stått och grunnat på var de ska platsa. Nu har de flyttat till köksträdgården. Där får de stå och visa vägen.
Vid ingången står även dahliorna, som flyttade ut i helgen.  De har verkligen kommit upp snabbt i källaren. Nu ikväll har jag dock varit ut och bäddat om dem. De hotar ju med kyla i natt.


I örtagården har jag rensat rejält. Myntan och citronmelissen tog över totalt. Jag har delat dem och planterat om dem i krukor utan botten och grävt ner. Förhoppningsvis ska det hindra att de sprider sig allt för mycket. Här finns även gräslök,  timjan, oregano och rosmarin. Det finns plats för några sorter till. Basilikan får dock bo på altanen. Där trivs den bäst.


Här är en bild på en växt jag omvärderat, hjärtbergenia. Det har gått från hat, hatkärlek till kärlek. Hur har jag någonsin kunnat tycka illa om denna? Hat är kanske ett lite starkt ord, men tidigare har jag inte gillat den alls. Nu tycker jag den är sååå vacker. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig;-). 

Vilka växter har ni omvärderat?
3 kommentarer:

 1. Det var en helt underbar närbild du hade på din tulpan. Och de fina grindarna kan jag sukta efter. Det blir jättefint där mot grönsakerna.
  Det finns en hel del växter som jag har omvärderat genom åren. Buxbom och hosta var urtråkiga för 25 år sedan, men nu...oj oj, kan jag få ng av dem, eller? Och bergenia, mammas tacksamma fullständigt heltäckande mattor på landet. Nä usch och fy. Tills jag hittade en med gulstrimmiga blad. En älskling numera.
  Zappa är en colliehanne på 2 år, fullständigt hysteriskt leksugen med allt!!! Katter går bra till nöds. Du kan se honom i min blogg under etiketten Zappa. En sväng i parkerna någon dag, kanske? Nytta och nöje samtidigt. Kamera, en mugg kaffe, hundar och ögon känsliga för grönt.
  Ha det bra, så hörs vi.
  Kram från Törnrosa

  SvaraRadera
 2. Måste genast ut och bädda kring mina dahlior, tack för tipset. Iris har jag omvärderat, tyckte de var ganska fula ibörjan :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Våren är den häftigaste årstiden i trädgården, för då exploderar allt :) & häftigt rolig idé var trappräckena ...har funderat över om man sprang på en gammal sänggavel i metall/smide, vad man skulle göra med den i sin trädgård, nu vet jag :)

  Tack!

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)