24 april 2011

Enköpings parker del 2, min trädgård del ???


Nu börjar magnoliorna slå ut i parkerna. Ni som har möjlighet, bege er dit!
Men va` bra! Nu har mitt favoritpromenadstråk, Åpromenaden, kompletterats med ett utegym! Då kan jag både njuta av blommor och gymma samtidigt! (Om jag tycker att jag inte får nog träning i min trädgård).Kanske slår de ut idag?


tulpaner ochkungsängslilja. Men fy! Liljebaggar i min madonnalilja, och minsann ser det inte ut som om de reproducerar sig! (Därav den xtra stora bilden).


Helgens avocadofrossande resulterar förhoppningsvis i några avocadoträd?Att ha en trädgård från 1947 har sina sidor. När jag skulle plantera mitt nyförvärv, Rhododendron "Dreamland", (vacker va?) stötte jag på


problem. Långt ner i jorden låg en stenplatta. När jag försökte ta bort den med spett, såg jag att det låg fler under varandra, och hela gräsmattan rörde sig. Det blev till att flytta gropen lite åt vänster.I min lilla lilla skog (som består av två tallar och en gran), har jag planterat ljung och


blåbäret "Putte". Den ska vara självfertil och därmed ska det räcka med en planta. Trädgårdsmästaren i butiken rekomenderade ändå två för bättre skörd. Jag väntar dock. Den var ju inte gratis, och vi har blåbärsskogen runt knuten. Den här är bara för "nöjesätande". Någon som har erfarenhet av blåbär i trädgården?
4 kommentarer:

 1. Jag har fyra blåbärsplantor och hittills har jag bara fått enstaka. Men om jag har förstått det rätt så står de i fel jord (ska vara rholodendronjord?) så jag ska flytta dem när jag skaffar mig rholodendron.
  Spännande med stenplattorna. Varför låg de så, vet du?
  Svar: Jag har precis motsatt problem med min forsythia, den blommar bara och har bara blad i topparna och det är inte många blommor alls... JUST NU håller jag dock på att kapa dem med fotknölarna.

  SvaraRadera
 2. Svar: jag tror inte att mina blåbärsbuskar är självfertila... Så jag var tvungen att ha minst två. Jag tyckte att det skulle se konstigt ut att plantera bara två där mina sitter, så därför blev det fyra. Nu måste jag ändå flytta dem... förhoppningsvis så blir det några fler bär än bara 5/planta i framtiden ;-)

  SvaraRadera
 3. Vad vackra bilder du visar på Magnolia! Suck, hoppas att min praktmagnolia ska blomma snart... :0) Verkligen en vacker och välordnad trädgård du har.

  Jag såg också liljebaggar i min trädgård i går. Trist!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Så kul att du hittade min blogg, "granne"! Jag var i parkerna igår och kan bara instämma med uppmaningen att ta sig dit och njuta. Om stenplattan; hos oss dyker det upp skrot och krossade buteljer. Kanske har vår bit av marken varit byns tipphörna en gång i tiden?

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)