21 juli 2013

New Dawn - du lever!

Jag hade jag nästan gett upp hoppet om mina New Dawn. De brukar  frysa ner ganska mycket under vintrarna, men ändå komma igen raskt på somrarna, blomma överdådigt , och då bli förlåtna:
 I våras  var jag dock väldigt skeptisk. De såg helt döda ut. Jag klippte ner dem helt men väntade med att gräva upp dem, bara för att utifall.............


Vilken tur!
Idag är de ca 150 cm höga (!) och har massor av knopp!Det är helt otroligt vilken livskraft denna ros visar. Så klart får den ännu en chans. Nu hoppas jag bara att knopparna kan hålla på sig liiite. Vi åker bort i en vecka, och jag vill ju inte missa detta:Hur det blir med det, får vi se! men de lever i alla fall, båda två :-)!

Hej Hopp!

3 kommentarer:

 1. Så fantastisk att dina rosor kom igen!
  Är så nyfiken på hur mycket du klippte ner dom och när du gjorde detta!
  Mina har blivit så fula i sommar; för varmt och för lite vatten, tror jag. De har blivit en tung "bunt" av grenar som inte växer uppåt, och jag funderar på att klippa ner dom rejält. Men när ska jag våga göra det. och hur mycket vågar man ta?

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Jag klippte ner allt som var dött, och det var ju längst med marken:-(. Jag kanske väntade för länge, det var nog i början av maj som jag klippte, men jag gick och väntade utifall de inte var så döda som jag misstänkte. Annars är det ju de berömda musöronen man ska hålla koll på;-), (björkens). Jag är osäker på höstbeskäring. Jag brukar bara eventuellt finputsa på hösten. Jag skulle nog vänta till våren och ta bort allt fult då, men det finns kanske någon annan som vet mer?

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket! Jag tror nog att jag ska testa det till våren, då.
  Misstänker att dom även har fått rosrost; massor av bruna fläcker på bladen. Så då spelar det inte så stor roll om dom inte tar sig igen efter en rejäl beskärning.
  Tack för svaret!!

  SvaraRadera

Men så roligt att du vill skriva några rader :-)