I våras satte jag fyra olika sorters potatis; Amandine, Marine, Juliette och Cherie.
http://thegardenofsense.blogspot.com/2011/03/inhandlade-delikatesser.html
Hur blev det då? Den enda sorten jag provat innan var Amandine, och den har varit en familjefavorit.
Marine och Juliette var goda, men inte mer.
Cherie resulterade i ett telefonsamtal från den skördande sambon:
http://www.stubbetorppotatis.nu/?Potatissorter:Tidiga_sorter:Cherie |
- Den är röd! Är det något fel på den?
Vinnaren är dock:
Amandine! Potatisen som får min inte alltför potatisgillande familj att utbrista: - Oh, ska vi äta potatis igen. Vad gott!
Liksom Cherie har vi avnjutit denna såväl kokt som ugnsrostad. Denna franska delikatesspotatis lyfter vilken måltid som helst!
Kul att höra vad ni tyckte om resultatet! jag kommer ihåg i våras när du presenterade godislådan.
SvaraRaderaKram Anna Vattenkanna
Vi satte också Amandine, men det blev inte större skörd än det vi satte ut. Trist!Är den snål med knölar rent allmänt eller hade vi otur? Goda är de i alla fall.
SvaraRadera