23 november 2012

Blooming Friday - Ett tips!

Är precis vad jag behöver!

Här sitter jag i godan ro och ska tipsa er om vad ni kan göra för läckert av alla era eventuella löv som fortfarande ligger och skräpar i trädgården............

då jag till min fasa upptäcker att jag inte kan lägga upp fler bilder på min blogg.  Kontot är fullt står det!



Måste jag verkligen KÖPA mer plats till bilderna? (Jag bloggar på blogger).

Hjälp!

16 november 2012

Blooming Friday - Ljusglimtar

 Det blir nog inga saffransbullar i år. I alla fall inte om jag ska skörda själv. I november förra året blommade mina saffranskrokusar.




Då trodde jag att de hade fått fnatt, eftersom det var en sådan varm höst. Jag fick sedan svar från  Acchelja-Carro att de är höstblommande och att allt var i sin ordning. Nu  i höst har jag därför gått och spanat, men inte sett något livstecken alls. Idag när jag skulle fota de ickebefintliga blommorna fick jag se.................titta noga nu:





 Ser ni de små gröna stråna? Det är inte mycket till världen, men jag är glad att de överhuvudtaget kommer upp igen. Att de är sena kaaaan ju bero på att de tills för några veckor sedan haft en enorm kruka med trollpil placerad precis ovanför sina stackars huvuden.



Ja, inte är det lätt att vara växt i en virrig trädgårdsamatörs trädgård. Det är tur att växterna har en sådan livskraft. Eller rättare sagt det är väl de som har det, som överlever här.

Ja, krokusarna lever alltså, men även om de kämpar på, tror jag inte att jag kan skörda i år heller.

Vad har då detta med ljusglimtar att göra?  

1. Växter kämpar på, trots motstånd!
2. Saffran finns på Ica!

Vill ni se fler inlägg på temat ljusglimtar,
 kika in hos  Pilgrim.



Ha det fint!//Laila



9 november 2012

Övervintringsdilemma

Jag köpte ju trollpil på mässan i våras. En kvist planterade jag i gräsmattan



och de andra kvistarna har jag haft i en kruka under sommaren. Kvisten i gräsmattan är jag inte orolig för. Den har tagit sig bra. Däremot har jag en fundering över de i kruka. Hur ska de överleva vintern?  Frågan är vad som är bäst. Att ha dem på altanen under tak



eller att gräva ner krukan i komposten? Står de på altanen måste jag väl vattna då och då?